top of page

Ένωση Ιατρών Χαλκιδικής: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ.

Πολύγυρος,  06.09.2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΧ καλεί σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο   7 Σεπτέμβρη στις 17.30 στην πλατεία ΧΑΝΘ, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων .

Οι υγειονομικοί της  Χαλκιδικής με το προσωπικό υποστελεχωμένο τουλάχιστον κατά 30 % εξυπηρετούν έναν Νομό με 110.000 μόνιμου πληθυσμού.  Κάθε καλοκαίρι το ίδιο προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες των πάνω από 1.000.000 ατόμων λόγω προσέλευσης παραθεριστών κυρίως από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από όλη τη χώρα , όπως και τουριστών από εξωτερικό , που αυξάνει το φόρτο εργασίας και σε αριθμό και σε περιπλοκότητα των αντιμετωπιζόμενων περιστατικών .

Στο Νοσοκομείο Πολυγύρου λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργεί το Τ.Ε.Π.

Η λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος ,στο οποίο έμεινε μόνο μία (1) ιατρός, καλύπτεται με την απαράδεκτη αύξηση των εφημεριών της ( μέχρι 14 το μήνα ) και τις μετακινήσεις ιατρών από άλλες υγειονομικές δομές.

Οι αντίξοες συνθήκες μόνιμης υπερεφημέρευσης ( οι ιατροί των περισσότερων Τμημάτων αναγκάζονται να πραγματοποιούν από 8-11 εφημερίες κάθε μήνα) αποτρέπουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων των ιατρών του Ε.Σ.Υ. : απέβησαν άγονες προκηρύξεις Επιμελητών Α' Αναισθησιολογίας και Ακτινολογίας.

Στην πρωτεύουσα του Νομού στον Πολύγυρο ακόμα δεν ξεκίνησε η λειτουργία της Τ.ΟΜ.Υ. παρά την ανακοίνωση το Σεπτέμβριο του 2022 των αποτελεσμάτων της προκήρυξης.


Λειτουργώντας πάντα με σκοπό την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες και την κατοχύρωση  ασφαλών συνθηκών εργασίας των ιατρών απαιτούμε:

 Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε κλινική και τμήμα μέχρι την κάλυψή τους  για να σταματήσουν οι μετακινήσεις. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών. 

Αμεση απαγόρευση της υπέρβασης του 48ωρου εβδομαδιαίας εργασίας. Μια ενεργή εφημερία την εβδομάδα. Χορήγηση προβλεπόμενου ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία.  


Ένταξη  στα ΒΑΕ. Αύξηση των απολαβών των ιατρών του  Ε.Σ.Υ.    Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών , αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες .


Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Καμιά σκέψη για περαιτέρω 

ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.


  Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ .


Να δυναμώσει η διεκδίκηση για  σύγχρονο  κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας  με ανεπτυγμένη Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις ανάγκες με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η Πρόεδρος

Κεσσίδου Ν.


Ο Γενικός Γραμματέας

Φουντούκης Τ.

Comments


bottom of page