top of page

Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα επιφύλαξαν το πρωί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου.


«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία, κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.


Σε μια προσπάθεια να στηθεί άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ που εμβαθύνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), οι διαδηλωτές ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που επικρατούν στον δημόσιο τομέα Υγείας όπως ότι τα κενά των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων της πόλης (ΠΓΝΠ του Ρίου, «Αγ. Ανδρέας») σε μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αγγίζουν το 1/3, με 141 στις 427 θέσεις.


Τον υπουργό, χαλώντας του την επικοινωνιακή του φιέστα, υποδέχθηκε με παρέμβαση ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ, Χρήστος Δάβουλος, που ανέδειξε τα προβλήματα, σημειώνοντας πως οι ορκωμοσίες νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθε να πραγματοποιήσει στον χώρο -που προηγούμενα δούλευαν σαν επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο- αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.


Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΦΣ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και η Δημοτική Αρχή Πάτρας, με την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη.



Πηγή: 902.gr

コメント


bottom of page