top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2024

Α.Π:14143



ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • MME


Σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να επιτεθεί στους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Α Δαφνί που έχουν προκηρύξει απεργία για αύριο 10/10/24 απειλώντας τους ότι θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες αν πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους στην πύλη του νοσοκομείου, γιατί όπως είπε δε νοείται να μην μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.


Πάει πολύ να το λέει αυτό ο υπουργός Υγείας που έχει ταυτιστεί με το κλείσιμο 13 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα στην προηγούμενη θητεία του και το λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει στα δύο (2) Ψυχιατρικά νοσοκομεία Ψ.Ν.Α και Ψ.Ν.Θ, τα δύο (2) από τα τρία (3) Ψυχιατρικά νοσοκομεία που είχαν "γλυτώσει" μέχρι σήμερα από την εφαρμογή της πολιτικής της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας. Αυτοί που κλείνουν την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία είναι ο υπουργός εμπορίου της υγείας και η κυβέρνηση και όχι οι εργαζόμενοι που δίνουν αγώνα μέσα και έξω για να κρατηθούν όρθια. 


Γι αυτό άλλωστε έσπευσε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.


Μήπως ο υπουργός Υγείας άκουσε τι έγινε στο νοσοκομείο της Δράμας που παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί του Παθολογικού τομέα;;;


Ποιος κλείνει άραγε τα νοσοκομεία κ.Υπουργέ;


Τον προειδοποιούμε. Οι εργαζόμενοι δε σκύβουμε το κεφάλι. Σιγή νεκροταφείου απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να επιβάλλει.


Η ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει για αύριο 10/10/2024 24ωρη απεργία για το Ψ.Ν.Α και καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς που εργάζονται στο Ψ.Ν.Α Δαφνί για την 24ωρη αυριανή τους απεργία.


Απαιτούμε:


  1. Να ακυρωθεί η κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και να συνεχίσει η λειτουργία του ως Νοσοκομείου του ΕΣΥ.

  2. Να διασφαλιστούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

  3. Να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στο χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και να ενισχυθούν εδώ και τώρα οι δημόσιες δομές. 

  4. Να καταργηθεί ο πρόσφατος νόμος - έκτρωμα περί "ψυχικής υγείας" που διαλύει - εμπορευματοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.


Commentaires


bottom of page