top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε περιστατικά βίας εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Το τελευταίο όμως πολύ σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στην ψυχιατρική κλινική του ΓΝΧ παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του διευθυντή της κλινικής (αν δεν ήταν παρών ένας ειδικευόμενος θα θρηνούσαμε τώρα), ενός ανθρώπου που παλεύει σχεδόν ολομόναχος , λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του να στηρίξει αυτή την κλινική που τόσο ανάγκη έχει ο λαός των Χανίων.


Καταστάσεις όπως αυτή έχουν μεγάλη πιθανότητα να συμβούν σε μια ψυχιατρική κλινική και  η διοίκηση οφείλει να μεγιστοποιήσει το βαθμό ασφαλείας του προσωπικού της κλινικής, των ασθενών και των επισκεπτών των ασθενών.


Αντί αυτού όμως η διοίκηση ακολουθεί την κυβέρνηση που νομοθετεί το κλείσιμο των δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας προωθώντας απροκάλυπτα την ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας, αφήνοντας  τους ασθενείς στο έλεος και στην ευθύνη των συγγενών τους (αν υπάρχουν) και στις  κάθε λογής  και ανεξέλεγκτης ποιότητας ,υπηρεσίες διαφόρων ΜΚΟ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση και την επιδείνωση τέτοιων περιστατικών. 


Τι περιμένει λοιπόν η διοίκηση; 


Να παραιτηθεί ο διευθυντής και όλοι μαζί οι ειδικευόμενοι ; 


Να αναστείλλει επ΄αόριστο τη λειτουργία της η ψυχιατρική κλινική; 


Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας και στο γαστρεντερολογικό , παθολογικό όπως υπάρχει ήδη στην πνευμονολογική κλινική που έκλεισε καθώς και σε άλλες κλινικές του ΓΝΧ. 


Η λύση είναι μόνο μια:


Άμεση με κατεπείγουσες διαδικασίες, πλήρωση όλων μαζί των κενών θέσεων ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού στην ψυχιατρική και σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου μας, με θέσπιση κινήτρων ώστε να προσελκύσουν και όχι να αποτρέψουν τους ενδιαφερόμενους. 


Δημόσια , δωρεάν υγεία για όλο το λαό.


Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ


Καλούμε όλο το λαό των Χανίων και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα ,με πρώτο βήμα τη στάση εργασίας την Τετάρτη 11πμ-13μμ στο νοσοκομείο.


留言


bottom of page