top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ.

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας 

Βούλα 17/06/2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τη σημερινή αναστολή λειτουργίας χειρουργικών αιθουσών.


Πριν περάσει μία εβδομάδα από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του για την αληθινή κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας. 


Η βλάβη των απαρχαιωμένων κλιματιστικών μονάδων οδήγησε στη σημερινή αναστολή της λειτουργίας των τριών από τις 7 χειρουργικές αίθουσες. Περί τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν μετά από προφορική ενημέρωση των θεραπόντων χειρουργών από την επιτροπή χειρουργείου. Ο διοικητής άφαντος.


Κι όμως, η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν οι διοικήσεις του νοσοκομείου μας δεν εκώφευαν στις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για την παλαιότητα των κλιματιστικών μηχανημάτων στα χειρουργεία και την κάκιστη συνθήκη που επικρατεί κάθε καλοκαίρι. Μόλις πριν μερικές ημέρες συνάδελφος μας νοσηλεύτρια μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο φορείο  από τη χειρουργική αίθουσα στην οποία εργαζόταν, λόγω της ασφυκτικής ατμόσφαιρας σε συνθήκες καύσωνα.


Για τον υπουργό υγείας και τη διοίκηση του Ασκληπιείου όλα «βαίνουν καλώς».  


Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς και τους ασθενείς μας η πραγματικότητα είναι αυτή του νοσοκομείου που λειτουργεί μόνο εξαιτίας της αυταπάρνησης και της αφοσίωσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Comments


bottom of page