top of page

Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΓΟΝΚ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Αθήνα 13 Ιουνίου 2024

Α.Π:13933


ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΚ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» 

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΦΟΡΕΙΣ


Παρά προηγούμενες καταγγελίες μας, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» επιμένει να παρανομεί καταρτίζοντας μηνιαία προγράμματα επιφόρτισης με «διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων», τις οποίες αναθέτει ονομαστικά σε γιατρούς ειδικοτήτων άσχετων με προστασία αεραγωγού, επείγουσα διασωλήνωση, ανάνηψη βαρέως πάσχοντος κλπ.: Νευρολόγους, Ορθοπαιδικούς, Γυναικολόγους, γιατρούς Πλαστικής Χειρουργικής κλπ. Αυτό συνιστά προφανή έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και επιφορτίζει, μέσω αναγκαστικών εντολών, γιατρούς με άδικες ιατρονομικές ευθύνες.


Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά ότι ο νόμος που επικαλείται καταργήθηκε από την ίδια την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον Απρίλιο του 2023, λόγω ακριβώς τέτοιων προβλημάτων και αντικαταστάθηκε με μία γενικόλογη αναφορά σε «οδηγίες ΚΕΣΥ», οι οποίες διαχρονικά και σαφώς προβλέπουν ότι συνοδοί βαρέως πασχόντων μπορεί να είναι μόνο γιατροί με εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο. 


Επίσης στο ίδιο απαράδεκτο έγγραφο αναφέρεται ότι κατά το πρωινό ωράριο τις καθημερινές ο διασωληνωμένος ασθενής θα συνοδεύεται από τον οποιοδήποτε γιατρό, της οποιασδήποτε κλινικής, στην οποία ο ασθενής νοσηλευόταν μέχρι την διακομιδή του. Τα παραπάνω προφανώς είναι με κάλυψη και ευθύνη και του διοικητή του νοσοκομείου.  


Απαιτούμε από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν αμέσως τις επικίνδυνες και έκνομες ενέργειες του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του διοικητή του ΓΟΝΚ.


Όπως είχαμε προειδοποιήσει, θα ασκήσουμε κάθε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό μέσο για την προστασία των ασθενών και των συναδέλφων.


Comments


bottom of page