top of page

Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2024

Α.Π:14145


ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΩΣΤΗ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ


Πρόσφατα με αναλυτική μας ανακοίνωση είχαμε καταγγείλει την συνεχιζόμενη αθλιότητα της πολιτείας σχετικά με τα «επιδόματα αγόνων περιοχών», αφού στην πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση δεν διορθώθηκε αυτό που έπρεπε να διορθωθεί εδώ και πολλά χρόνια (ο υπολογισμός του επιδόματος επί ποσοστού του σημερινού βασικού μισθού και όχι του βασικού μισθού που ίσχυε το 1984).


Αντί για αυτή τη διόρθωση έγινε μια νέα ρύθμιση με ονομαστική χρηματική αξία επιδομάτων στα Α’ και Β’ άγονα, τα οποία είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες σε σχέση με τη σημερινή ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στη στέγη κλπ. 


Είχαμε επισημάνει επίσης και άλλα δύο επιπρόσθετα θέματα:


  1. Πως η αυτοτελής φορολόγηση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τις τακτικές εφημερίες, δεν επεκτάθηκε στα επιδόματα αγόνου, και 

  2. Πως η φράση «ειδικευμένοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ» θα ερμηνευτεί από τους αρμοδίους πως ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τους επικουρικούς ειδικευμένους γιατρούς.


Σχετικά με το δεύτερο, όντως τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία που συμπεριλαμβάνονται στις «Α’ άγονες» και «Β’ άγονες» περιοχές οι αρμόδιοι των υπηρεσιών μισθοδοσίας ενημερώνουν τους συναδέλφους επικουρικούς ειδικευμένους γιατρούς πως «δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση» και για αυτό ΔΕΝ θα λάβουν το επίδομα αγόνου.


Απαιτούμε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας να παρέμβουν άμεσα για διόρθωση του θέματος ώστε οι επικουρικοί ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν αυτό το επίδομα ακριβώς και ισότιμα με τους μόνιμους Επιμελητές ειδικευμένους.


Comments


bottom of page