top of page

ΕΝΙΘ: Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό

Αρ. Πρωτ. 141

Θεσσαλονίκη 27/6/22


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ε.ν.ι.θ.) καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου Νίκου Σκούφογλου από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».


Είναι ο μόνος γιατρός σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο ο Διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασής του ως παρατασιακού ειδικευόμενου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καλεί ειδικευόμενους να παρατείνουν τη θητεία τους για να καλύψουν ανάγκες των νοσοκομείων που προκύπτουν από τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.


Η στάση του διοικητή του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» εντάσσεται στην αυταρχική και τιμωρητική πολιτική που εφαρμόστηκε στον ίδιο συνάδελφο, με περικοπή μισθού όταν μαζί με άλλο συνάδελφο κατήγγειλε τις ελλείψεις και τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου σε φάση όξυνσης της πανδημίας covid και την αυταρχική στάση του Αναπληρωτή Διοικητή. Είναι εκδικητική όχι μόνο απέναντι στο συνάδελφο αλλά στο ίδιο το νοσοκομειακό κίνημα που αντέδρασε με κινητοποιήσεις στην τιμωρία των δύο συναδέλφων, επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι .


Ο Διοικητής παραβιάζοντας τις εισηγήσεις των επιστημονικά υπεύθυνων – του Συντονιστή Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής και του Διευθυντή του Χειρουργικού τομέα-, ορίζει αυθαίρετα τις ανάγκες του νοσοκομείου ανάλογα με τις δικές του πεποιθήσεις και επιδιώξεις.

Η επίθεση στο Νικόλα Σκούφογλου είναι επίθεση σε όλο το υγειονομικό κίνημα!

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό


Comments


bottom of page