top of page

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ.



Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ,παρά την υγειονομική τραγωδία που ζούμε, την εγκληματική της πολιτική που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή.


Συνεχίζει να απαξιώνει και να αποδομεί το ΕΣΥ που κράτησε την δημόσια υγεία όρθια στα χρόνια της κρίσης.


Συνεχίζει να πριμοδοτεί τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα που εξαφανίζεται στα δύσκολα και εμφανίζεται μόνο για εισπράξει αυτά που χαρίζει απλόχερα η κυβέρνηση.


Ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν και οι λιγοστοί που έχουν απομείνει εξαναγκάζονται σε εξοντωτικά ωράρια και αλλότρια καθήκοντα, χωρίς κανένα σεβασμό στην επιστήμη και στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.


Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας υποβαθμίζονται, κλείνουν κλινικές και ειδικές μονάδες, απαραίτητες για την επιβίωση πολλών ευάλωτων ασθενών.


Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού όπως επιχειρούν να τον εφαρμόσουν αποδομεί κάθε έννοια πρωτοβάθμιας περίθαλψης και απειλεί με αφανισμό τον αυτοαπασχολούμενο γιατρό.


Συνάδελφοι που υπερασπίζονται την αλήθεια και την υγεία του λαού σύρονται στα δικαστήρια με κορυφαίο παράδειγμα την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.


Αυτή την περίοδο επιχειρούν να δώσουν την χαριστική βολή στο χειμαζόμενο δημόσιο σύστημα υγείας με το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν και καταργεί τον θεμέλιο λίθο του ΕΣΥ.


Τον θεσμό δηλαδή του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Θέλουν να μας οδηγήσουν δεκαετίες πίσω την εποχή που επιβίωνε μόνο όποιος έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Με διαλυμένα νοσοκομεία και ασθενείς σε απόγνωση.


Με χιλιάδες Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό και με τεράστιες ελλείψεις στο εσωτερικό.


Για να μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας οχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να προσφέρει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός, πρεπει τώρα να αναβαθμιστούν σοβαρά οι αποδοχές και οι συνθήκες εργασίας των γιατρών του.


Οποιαδήποτε άλλη θέση είναι ειρωνία και προσβολή του ανθρώπου που έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ.


Στον τόπο μας το Ρέθυμνο ζούμε μια διαχρονικά υποβαθμισμένη υγεία, δώσαμε ιστορικούς αγώνες για να σωθεί το νοσοκομείο μας απο τις συγχωνεύσεις και τώρα βιώνουμε μια κατάσταση, χωρίς προηγούμενο, διαλυτική για τον εργαζόμενο και προσβλητική για τον ασθενή που βρίσκει τις πόρτες του κλειστές για βασικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη.


Τώρα εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.


Διεκδικούμε:


  • Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.


  • Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣΤΕ και του Αρείου Πάγου για το ιατρικό μισθολόγιο.Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.Αυτοτελή φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών και της ειδικής αποζημίωσης του Ν.4850/2021.


  • Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί-καταργηθεί(νοσοκομειακής απασχόλησης, βιβλιοθήκης).Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.


  • Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας προσαυξανόμενο 4% ανά διετία.


  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.


  • Μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων και άμεση προκήρυξη του συνόλου των οργανικών θέσεων με ειδικά κίνητρα για την περιφέρεια.

Komentarji


bottom of page