top of page

Ο Άγιος Σάββας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση

Αθήνα 16-06-2020

Α.Π. 19489/φ1001/17-06-2020

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας",

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική, παράνομη, εκδικητική αλλά και τρομοκρατική κίνηση της διοίκησης του νοσοκομείου μας ενάντια στους απεργούς συναδέλφους της καθαριότητας του Αγίου Σάββα που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πανελλαδική απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων την Τρίτη 16 Ιουνίου. Μια απεργία που από κοινού κάλεσαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Παρ' όλο που το Σωματείο έγκαιρα και ρωτώντας τους συναδέλφους είχε βγάλει και αναρτήσει λίστα προσωπικού ασφαλείας για την πρωινή βάρδια που ήταν η στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για την Αττική (6πμ-3μμ), η διοίκηση αυθαίρετα θεώρησε ότι αυτή η ίδια μπορεί να βγάζει το προσωπικό ασφαλείας στην απεργία αλλά ακόμα πιο αυθαίρετα θεώρησε ότι αυτό πρέπει να αποτελείται από 50(!) εργαζόμενους στην καθαριότητα δηλώνοντας μάλιστα μέχρι και προσωπικό για "ΝΥΧΤΑ" όπως αναγράφεται...

Το σύνολο των συναδέλφων ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στην καθαριότητα είναι 86 άτομα, η διοίκηση επομένως θεωρεί ότι πρακτικά καμία καθαρίστρια και καθαριστής δεν πρέπει να απεργεί... Και για αυτό προτίθεται να καλέσει τους απεργούς ,που εν αγνοία του σωματείου ήταν τάχα προσωπικό ασφαλείας, σε απολογία... Είναι ντροπή τα χειροκροτήματα να γίνονται διώξεις , είναι ντροπή αντί για το σωματείο να τολμάει η διοίκηση να "καθορίζει" το προσωπικό ασφαλείας κόντρα στον ν. 1264 και την λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας που η διοίκηση μπλέκεται σε υποθέσεις του σωματείου και μάλιστα ξανά στα ζητήματα των συναδέλφων στην καθαριότητα...

Καλούμε ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν την μεθόδευση της διοίκησης του νοσοκομείου, απαιτούμε από την διοίκηση επιτέλους να χωνέψει ότι στον Άγιο Σάββα και σωματείο δυνατό υπάρχει, και οι συμβασιούχοι είναι γραμμένοι σε αυτό αλλά και να χωνέψει ότι οι καθαρίστριες και οι καθαριστές είναι ισότιμοι συνάδελφοι με όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διοικητικούς.

Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 17 Ιούνη 1μμ στην διοίκηση

Comments


bottom of page