top of page

Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς δεν είμαστε αναλώσιμοι

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «Ασκληπιείο Βούλας»


Και να λοιπόν, που φτάσαμε εκεί που από τον Μάρτιο προειδοποιούσαμε: πάνω από 200 κλίνες ΜΕΘ Covid19 κατειλημμένες, εκατοντάδες χαμένες ζωές, συνάδελφοί μας που νοσούν, πολλές χιλιάδες οι άνεργοι, ακόμη περισσότεροι οι φτωχοί.

Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων; Μπορούσε να γίνει αλλιώς;

Και κυρίως, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που εξελίσσεται, ημέρα με την ημέρα;

Από τον Μάρτιο το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα έθεσε μία σειρά από επιτακτικά ζητήματα, για τη σωτηρία του λαού μας και τον περιορισμό της διασποράς του Sars Cov 2.


· Απαιτήσαμε έγκαιρη ιχνηλάτηση με μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, με επείγουσα ενίσχυση της ανύπαρκτης ΠΦΥ με προσωπικό. Αντί αυτού, είδαμε να πωλείται το τεστ και να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Απαιτήσαμε απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση των θετικών, με όρους αξιοπρέπειας. Αντί αυτού, είδαμε την εγκληματική πολιτική του «μείνε σπίτι και πάρε τηλ στον… ΕΟΔΥ», που έχει στοιχίσει ήδη ανθρώπινες ζωές.


· Απαιτήσαμε ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις χιλιάδων ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων, ώστε να έχουμε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ανοιχτά σε όλο τον λαό, ανεξάρτητα από την νόσο και το σύμπτωμα. Αντί αυτού, είδαμε να γίνονται ελάχιστες, αποσπασματικές προσλήψεις συμβασιούχων, ακούσαμε να μας λένε ότι αν γίνονταν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αν άνοιγαν αρκετές κλίνες ΜΕΘ, θα ήταν «πεταμένα λεφτά». Δεχθήκαμε την εντολή να μειώσουμε τα χειρουργεία κατά 80%, όταν ακόμη περιμένουν στη λίστα οι ασθενείς που δεν χειρουργήθηκαν την άνοιξη.


· Απαιτήσαμε άρση του πρώτου λοκντάουν με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Αντί αυτού, είδαμε να ανοίγουν τα σύνορα χωρίς καμία ουσιαστική ιχνηλάτηση των εισερχόμενων τουριστών, κατ’ απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματιών στον τουρισμό.


· Απαιτήσαμε 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσλήψεις δασκάλων, καθαριστριών. Αντί αυτού, είδαμε επιστήμονες υποτακτικούς της εξουσίας να προσπαθούν να μας πείσουν με «διαγράμματα» ότι «25 μαθητές στην τάξη είναι καλύτεροι από 15».


· Απαιτήσαμε συχνά, ασφαλή δρομολόγια των ΜΜΜ, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και άρα εκτενής διασπορά. Αντί αυτού, είδαμε τις ζωές μας να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στο μετρό. Κι έναν αλαζόνα ανθρωπάκο να μας χλευάζει, λέγοντας «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία».

Από τον Μάρτιο φωνάζουμε τι πρέπει να γίνει. Όχι για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των λίγων, αλλά για να σωθούν οι πολλοί. Αντί αυτού, μάθαμε να ακούμε, ξανά και ξανά, «φταις εσύ».


Βγήκατε, για λίγο, να μας «χειροκροτήσετε» στα μπαλκόνια. Υποσχεθήκατε μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων. Κάτι ψιθυρίσατε για ΒΑΕ. Αλλά, προηγούνται οι τσέπες των κλινικαρχών και των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Κι έτσι, το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ δεν είναι ενταγμένο στα ΒΑΕ, δουλεύει κακοπληρωμένο και εξουθενωμένο.


Και τώρα;

· Τώρα οι συνάδελφοι στην Θεσσαλονίκη μιλούν για «Λομβαρδία».

· Τώρα οι συνάδελφοι στις Σέρρες ρωτούν ποιος επιτέλους θα αναλάβει την ευθύνη των νεκρών.

· Τώρα οι συνάδελφοι στην Πάτρα ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

· Αγωνιώδεις εκκλήσεις από τη Θεσσαλία, τα Ιωάννινα, την Άρτα, τη Δράμα. Από το Σωτηρία, τον Ερυθρό, τον Ευαγγελισμό, τον Άγ. Σάββα, το Αττικό, το Θριάσιο,, το Ασκληπιείο Βούλας.

Φτάνει πια! Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας,

οι μανάδες και οι πατεράδες μας,

ο καθένας και η καθεμία από εμάς,

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ !!!

Απαιτούμε, έστω και τώρα, στο χείλος κυριολεκτικά του γκρεμού, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα

· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις, με ΠΝΠ και «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων», όλου του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

· Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Ένταξη στα ΒΑΕ.

· Επίταξη ΧΩΡΙΣ αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, απολύτως δωρεάν, στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές.

· Μέτρα για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των άνεργων και υποαπασχολούμενων.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

την Πέμπτη 12 Νοέμβρη


Συγκεντρωνόμαστε στην κάτω πύλη του Ασκληπιείου στις 8:00


Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!

Comments


bottom of page