top of page

ΟΕΝΓΕ: Για τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου κατά τη διάρκεια διακομιδής

Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2020

Α.Π: 9991


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ


Στις 27/12/19 είχαμε σοβαρό τραυματισμό γιατρού του Γ.Ν Νίκαιας Πειραιά, κατά τη διάρκεια διακομιδής βαρέως πάσχοντος ασθενούς προς ΜΕΘ άλλου Νοσοκομείου μέσω ΕΚΑΒ.


Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.


Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως οι τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς αλλά και για τους γιατρούς των Νοσοκομείων που εξαναγκάζονται από τις διοικήσεις να συνοδεύουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς λόγω ακριβώς αυτών των ελλείψεων.


Η διακομιδή βαρέως πασχόντων ασθενών είναι πολύ σοβαρή ιατρική πράξη. Πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ο εξαναγκασμός Νοσοκομειακών γιατρών ή γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να πραγματοποιούν διακομιδή βαρέως πάσχοντος, είναι παράνομος και αντιδεοντολογικός.


Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, τις διοικήσεις των ΥΠΕ και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να σταματήσουν να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να τις μεταφορτώνουν στους γιατρούς.


Απαιτούμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με οχήματα και λοιπό εξοπλισμό και τη στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.




コメント


bottom of page