top of page

Στη Βουλή οι μεταφορές γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο λόγω ελλείψεων


Στη Βουλή έρχεται το θέμα της αποδυνάμωσης πολλών νοσοκομείων μέσω της μεταφοράς γιατρών στο νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία προκειμένου να καμουφλαριστούν οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αυτό, το οποίο είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το tvxs, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  με πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρας Αυγέρη. Την ερώτηση συνυπογράφουν 26 βουλευτές.


Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Υγείας ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την στελέχωση – πλήρωση κενών θέσεων στις νέες ΜΕΘ του «Σωτηρία» ως Νοσοκομείου Αναφοράς, ποιες είναι οι προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό κ.ά.) και με ποια μορφή εργασιακής σχέσης έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο εν λόγω νοσοκομείο.


Στο ζήτημα αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η ΟΕΝΓΕ επισημαίνοντας ότι «αποδεικνύεται περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για τη «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας, «οι χιλιάδες προσλήψεις», οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο διάγγελμα του για τις «1000 κλίνες ΜΕΘ που είναι στελεχωμένες και λειτουργούν», ανήκουν στη σφαίρα της επικοινωνιακής προπαγάνδας».


«Η εντολή για μετακινήσεις είναι απτή απόδειξη των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Comments


bottom of page