top of page

Το «νέο» εργαστήριο του ΚΥ Παλαμά υπολειτουργεί γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος! - Τεράστιες οι ελλείψεις στον νομό (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Αγωνιστική υποδοχή από τους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας μπροστά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.


Υγειονομικοί, αγρότες, πλημμυροπαθείς ένα χρόνο μετά τον «Daniel» που είδαν τις ζωές τους να κινδυνεύουν και τις περιουσίες τους να χάνονται, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΥΠΕ που σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε φιέστα την αποκατάσταση των Κέντρων Υγείας Παλαμά και Μουζακίου.


Παράλληλα καταγγέλλουν τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους εμποδίζουν να προσεγγίσουν το Κέντρο Υγείας.


Ο Κώστας Τζέλλας,  πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί, τα αναχώματα δεν έχουν γίνει, τα μεγάλα φράγματα  δεν έχουν ξεκινήσει και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Ενοίκιο, οι πληγέντες που χάσανε τα σπίτια δεν έχουν πάρει όλοι και δεν παίρνουν πολλοί, τα πεσμένα σπίτια είναι ακόμη στα οικόπεδά μας με ό,τι κίνδυνο μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το πράγμα. Τα σκουπίδια στον Κοσκινά είναι ακόμα έξω από το χωριό, δεν έχουν μεταφερθεί. Οι αποζημιώσεις που μας τάξανε δυστυχώς ήταν πολύ κατώτερες από αυτά που λέγανε».

Στο μικροβιολογικό εργαστήριο στο ΚΥ Παλαμά, που φαίνεται στην πινακίδα της εικόνας από τα «εγκαίνια», δεν υπάρχει μικροβιολόγος!


«Έρχονται για να διαφημίσουν την κυβερνητική πολιτική που από τη μία διαλύει τις δημόσιες δομές Υγείας και από την άλλη τις μετατρέπει σε "επιχειρηματικές μονάδες" και τους ασθενείς σε "πελάτες" επεκτείνοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας» τονίζουν.


Η κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας του νομού. Ενδεικτικά: Οι ελλείψεις σε μόνιμες θέσεις γιατρών ξεπερνούν το 30% στο νοσοκομείο και το 75% στα Κέντρα Υγείας, ενώ στις 2 ΤΟΜΥ εργάζονται μόνο ένας παθολόγος και δύο παιδίατροι. Οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο ζουν συνεχείς μετακινήσεις ανάλογα με τις ανάγκες για μπαλώματα και στα Κέντρα Υγείας πραγματοποιούν μονές βάρδιες απογεύματα και βράδια κάνοντας και την καθαρίστρια και τον θυρωρό και τον τραυματιοφορέα και τον τηλεφωνητή. Το διοικητικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας είτε είναι για …δείγμα, είτε καλύπτεται από συναδέλφους εκτελώντας αλλότρια καθήκοντα. Οι μόνιμες καθαρίστριες είναι ελάχιστες και η καθαριότητα σε νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας έχει παραχωρηθεί σε εργολαβικές εταιρείες με τις ανάγκες να καλύπτονται με σπαστή 4ωρη εργασία για ολόκληρο το 24ωρο…


Το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου λειτουργεί χάρη στη μετακίνηση δύο γιατρών από άλλες δομές. Με απόφαση της 5ης ΥΠΕ έκλεισαν όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα ΚΥ της υπαίθρου με το ΚΥ Καρδίτσας να πραγματοποιεί τις αναλύσεις όλου του νομού δύο φορές την εβδομάδα. Το "νέο" εργαστήριο του ΚΥ Παλαμά υπολειτουργεί γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος. Το ακτινολογικό τμήμα στο νοσοκομείο έχει μόνο δύο ακτινοδιαγνώστες, τα κενά καλύπτονται με γιατρούς που δουλεύουν με μπλοκάκι, ενώ προχωράει και η σύμβαση με ιδιώτη γιατρό για έως 140.000 ευρώ το χρόνο. Δεν υπηρετεί κανένας ακτινολόγος στα ΚΥ και οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι δεν επαρκούν ούτε για τις εφημερίες παρά την ύπαρξη σύγχρονων μηχανημάτων. 


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page